รcht gehoord worden - Doe mee, meld je aan!
15-10-2024
Het is een veel gehoorde klacht: wij worden niet gehoord, ik word niet gehoord. De wens om gehoord te worden, en daardoor gezien, is een diepe menselijke emotie.
Op dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 november organiseert ’s-Hertogenbosch in Dialoog de ‘Dag van de Dialoog. Op meer dan twintig verschillende locaties in de gemeente Den Bosch zijn er dialoogtafels. Ook is er een wandeldialoog in de natuur. Bewoners van de gemeente Den Bosch kunnen zich aanmelden voor deelname aan een dialoogtafel om in kleine kring met elkaar te eten en ervaringen, dromen en ideeën uit te wisselen. De ‘Dag van de Dialoog’ is gericht op de Kunst van het Samen leven. Met dit jaar als thema ‘Écht gehoord worden!’.
Nadrukkelijk doel van de ‘Dag van de Dialoog’ is om mensen met verschillende achtergronden met elkaar kennis te laten maken, met elkaar in gesprek te brengen en naar elkaar te laten luisteren. Deelname aan dialoogtafels zorgt voor meer verbondenheid tussen de bewoners van de gemeente en de ontmoetingen leiden ook tot nieuwe initiatieven in de buurt, de wijk, het dorp en in de stad.
De dialoogtafels staan verspreid over verschillende wijken en laten je kennismaken met een bijzondere locatie in de stad. Je kunt je aanmelden voor deelname op dinsdag 5 november en donderdag 7 november van 18:00u t/m 20:30u. Op woensdag 6 november is er een wandeldialoog van 10:00u t/m 12:30u en lunchdialogen van 12:00u t/m 14:30u. Het aantal plaatsen op 6 november is beperkt [!}
Interesse om aan te schuiven aan een dialoogtafel?! Geef je op, het is gratis.
Stuur een mailtje naar info@s-hertogenboschindialoog.nl of meld je aan via de site
www.s-Hertogenboschindialoog.nl.
Samen eten en met elkaar in gesprek! Iedereen is welkom
Het idee van de dialoogtafel is simpel! Bewoners uit de gemeente Den Bosch met verschillende achtergronden ontmoeten elkaar in een kleine kring van maximaal 8 personen. Ze genieten van een lichte maaltijd en luisteren naar elkaars ervaringen, ideeën en dromen. Ieder gaat met nieuwe contacten, ideeën en inzichten weer naar huis! En, wie weet, ontstaan er mooie gezamenlijke plannen! Een gespreksleider zorgt ervoor dat de dialoog goed verloopt. Voor de deelnemers zijn er geen financiële kosten aan verbonden. Deelname kost enkel goede wil, inzet en betrokkenheid. De opbrengst is onbetaalbaar.
De dialoog is geen discussie of debat om elkaar te overtuigen, maar in dialoog om voor jezelf wat ruimte te nemen en de ander veel ruimte te geven. Het eigen zelfbewustzijn en de onderlinge saamhorigheid, solidariteit en tolerantie worden door de dialoog bevorderd.