Nieuwe bomen in uw buurt

15-10-2024

In de periode van november tot en met maart planten we ongeveer 500 nieuwe bomen in onze gemeente. Dit aantal komt overeen met het aantal zieke of dode bomen dat we de afgelopen jaren hebben verwijderd. Ook bij u in de buurt planten we één of meerdere nieuwe bomen. Dit is onderdeel van een herplantactie, die valt onder de herplantplicht. Voor elke boom die we weghalen, planten we een nieuwe boom terug. Zo houden we het aantal bomen in onze gemeente gelijk en zorgen we voor een groene, aantrekkelijke omgeving die beter bestand is tegen het veranderende klimaat.

Locaties nieuwe bomen
Wilt u weten waar de nieuwe bomen komen? Bezoek http://shbos.ch/locaties-nieuwe-bomen om de kaart te bekijken. U kunt precies zien waar we de nieuwe bomen planten en welke soorten we hebben gekozen, ook in uw buurt.

Welke bomen planten we?
We kiezen bomen die goed kunnen groeien in het veranderende klimaat en passen in een stedelijke omgeving. Daarbij houden we rekening met de grootte van de boom en de beschikbare groeiruimte. We geven de voorkeur aan klimaatbestendige bomen die beter bestand zijn tegen ziektes, de biodiversiteit bevorderen en helpen onze natuur in balans te houden.

Waarom zijn bomen belangrijk?
Bomen brengen niet alleen groen en sfeer in de buurt, ze hebben ook belangrijke functies voor klimaatadaptatie en biodiversiteit. Ze houden water vast bij hevige regen, bieden schaduw bij hitte en verbeteren de luchtkwaliteit. Daarnaast zijn bomen van groot belang voor dieren. Ze bieden voedsel en schuilplaatsen aan bijvoorbeeld vogels, vleermuizen en insecten.

Hebt u vragen?
Hebt u vragen over deze brief? Neem dan gerust contact op met de heer J. Vos, projectleider van de afdeling Beheer en Programmering Openbare Ruimte. Zijn telefoonnummer is 06-25 246 355. Of stuur een e-mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl met als onderwerp: nieuwe bomen in uw buurt.
Met vriendelijke groet, Het hoofd van de afdeling Beheer en Programmering Openbare Ruimte

a.i.
ir. E.J. de Vries


Actieve Wielen